BVBA Andy De Clercq
Leihoekstraat 64, Machelen(Zulte)
Tel: +32(0) 476/42.38.80
 
 
Over ons
 

Ons bedrijf is gelegen in België te Oost-Vlaanderen, Leihoeskstraat 64, 9870 Machelen(Zulte).
Het bedrijf is opgestart in 1968 door Andre De Clercq en echtgenote Yvette Vandoorne.
Samen runden ze een gemengd bedrijf met de veeteelt voorop. Daarnaast werd ook de groenteteelt opgetrokken die toen bestond uit witloof-busselwortelteelt. Na een aantal jaar werd er meer aandacht besteed aan de groenteteelt met uitbreiding tot gevolg. De laatste jaren werd de witloofteelt vervangen door de preiteelt.

In juli 2000 werd het bedrijf overgenomen door de zoon Andy De Clercq en zo werd BVBA De Clercq Andy in het leven geroepen. De veeteelt was nog steeds aanwezig maar de nadruk werd nu gelegd op de busselwortelen en de preiteelt.
In 2005 werd beslist om de veeteelt uit te schakelen en volop over te gaan met de groenten en akkerbouw. Vanaf dat moment werd er gezocht om een meerwaarde toe te voegen aan de productie-eenheid.
In 2006 werd er een hydrokoeling geplaatst. Deze heeft als doel om de bussel-wortelen in een recordtempo af te koelen door middel van ijswater. Op deze manier kunnen we de wortelen langer vers houden.
Daarna werd verder gezocht om ook de productie van prei te optimaliseren.
In 2007 werd een nieuwe flowpack installatie aangekocht met als doel de prei te verpakken in een 'flowpack' om zo de houdbaarheid te bevorderen.
Door het succes van deze verpakkingswijze werd in 2009 beslist om een nieuwe loods te plaatsen van 1800m2. Deze nieuwe loods werd ook onmiddellijk voorzien van een volledig nieuw machinepark dat bestaat uit een lange pelmachine, robotgestuurde weegmachine en twee 'flowpack' machines.
Ook vandaag nog streven wij ernaar om constant onderzoek te doen naar verbetering.

Wij danken u alvast voor uw interesse en hopen dat u op onze website voldoende informatie zal vinden over ons bedrijf.
Indien u ons wil contacteren, aarzel dan niet en ga naar de contactpagina.

Mvg,


Andy De Clercq

 
Copyright 2011, Groenten Declercq. All Rights Reserved.

  Site Map